Orasul Gazda al Conferintei - Bucuresti

Bucuresti, capitala Romaniei si cel mai mare oras din Romania, este localizat in sud-estul tarii pe malurile Dambovitei, un afluent al Dunarii (situata la aproximativ 65 kilometri).

Orasul Bucuresti este un important centru cultural si istoric, dar si economic, mentionat istoriceste inca din secolul al XV-lea. Orasul este modelat dupa mai multe stiluri de arhitectura, fiecare perioada lasandu-si amprenta asupra existentei lui.

Principalele atractii turistice sunt de ordin architectural,cultural si religios (Palatul Justitiei-1864, Palatul Regal -1935, Ateneul Roman -1889, Biblioteca Centrala a Universitatii -1893, Arcul de Triumf -1920, Manastirea Antim -1715 si Biserica Patriarhiei -1665), dar nu trebuie uitate nici parcurile, cu oazele de verdeata, printre cele mai importante fiind : Cismigiu (1847), Herastrau,(1936-in partea de nord a capitalei), Parcul Carol (1906) si mai recent, Parcul Izvor ( dupa 1990)- aflate in apropierea Palatului Parlamentului.

In prezent, Bucuresti-ul este un oras plin de viata, de lumina si in permanenta dezvoltare, care te imbie sa-l descoperi.

 

bucharest Bucharest Bridge